به نام خدا

در پارسي‌بلاگفرآيند ارائه دادخواست

چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۸۹ - ۲:۱۷ عصر

غالب كساني كه به دادگاه مراجعه مي‌كنند
براي شكايت و دادرسي
اطلاعي از پيچيدگي فرآيند ارائه دادخواست ندارند
بي‌خبر از اين‌كه چه مداركي لازم دارند
و به چه كساني بايد مراجعه كنند
به همين دليل به اتاق‌هاي زيادي سر مي‌زنند
و زمان زيادي را نيز مصروف مي‌دارند
اما اگر از ابتدا كسي مسير را بداند
هم مدارك مورد نياز را پيشاپيش فراهم مي‌سازد
هم نيازي نيست در صف‌هاي طولاني معطّل شود
كه در نهايت به او بگويند بايد در صف ديگري مي‌ايستاده!
خصوصاً در دعاوي خانوادگي كه شوراي حل اختلاف هم در ميان آمده
و پرونده كمي بيشتر دور مي‌خورد

فايل pdf اين فرآيند را از اينجا دريافت كنيد!

پاره‌اي توضيحات:
1. عريضه‌نويسي از ابتدا با دادگاه نبوده، نه جزئي از آن و نه به دستور آن. اما متناسب با نياز مراجعين دادگاه‌ها به تنظيم دادخواست و عدم دسترسي عموم مردم به اطلاعات مورد نياز براي اين كار، اين شغل از همان سال‌هاي آغازين كار رسمي دادگستري در كشور به صورت خودجوش و مستقل شكل‌گرفته و تبديل به يكي از مهم‌ترين مراحل دادرسي شده است. اگر چه وكالت هم امري مستقل از دادگاه‌ها مي‌باشد، ولي حداقل هويت  وكيل به صورت حقوقي در قوانين ذكر شده و تشكيلاتي وابسته به دادگستري بر آن نظارت دارد. ولي عريضه‌نويسي ارتباطي قانوني و حقوقي با هيچ يك از پروسه‌هاي دادرسي ندارد. با اين‌حال دادگاه‌ها توجه به نقش پررنگ و قدرتمند آن در تسهيل مراجعات مردم داشته‌اند و در سال‌هاي اخير امكاناتي براي اين افراد در كنار دادگاه در نظر گرفته شده است و فعاليت عريضه‌نويسان نظم بيشتري گرفته است.
2. اگر شما وكيل داريد، اصلاً نيازي به اطلاع از گردش عمليات فوق هم نداريد. همه اين كارها بر عهده وكيل است كه اتفاقاً دادگاه تسهيلاتي براي وكيل در نظر گرفته كه خيلي از اين مراحل را نيز از پيش پاي او برداشته است. وكيل مانند شما ناگزير نيست كه تمام اين فرايند را طي نمايد. او از راه‌هاي ميان‌بُر خواهد رفت و زودتر به مقصد خواهد رسيد.
3. با نداشتن وكيل، تمامي مراحل را خود شما بايد طي كنيد. به خودتان مغرور نشويد. بهترين گزينه مراجعه به عريضه‌نويسان است. آنان مي‌دانند متن دادخواست را چگونه بنويسند. شايد شما بيش از آنان با قوانين آشنايي داشته باشيد، ولي قاضي به ادبيات عريضه‌نويسان خو گرفته است و تفاوت ادبيات شما ممكن است راحتي فهم دادخواست را از قاضي بگيرد. اين را هميشه به خاطر داشته باشيد: در دادگاه استفاده از «روال جاري» بهترين كاري است كه مي‌توانيد بكنيد. همه عوامل و پرسنل به «روال جاري» عادت دارند. خيلي‌ها اصلاً يادشان رفته است كه در قانون روندهاي ديگري نيز در نظر گرفته شده است! تا وقتي‌كه به «روال جاري» عمل مي‌كنيد، كارتان نيز به صورت منظم پيش رفته و انجام مي‌شود.
4. فقط مدارك مورد نياز را ضميمه دادخواست كنيد. زيرا هنگام الصاق تمبر به دادخواست، در ازاي مدارك ضميمه نيز هزينه اضافي منظور خواهد شد. ضمن اين‌كه زيادي برگه‌هاي ضميمه حوصله قاضي را هم سر خواهد آورد.
5. مجتمع‌هاي قضايي خانواده براي سرعت يافتن روند دادرسي‌ها از طريق مهارت يافتن پرسنل در مديريت فرآيندها اقدام به تخصصي كردن شعبه‌هاي دادگاه و شوراي حل اختلاف نموده‌اند. به اين ترتيب كه مثلاً تمامي دعاوي مالي به شعبه خاصي از شوراي حل اختلاف و همچنين شعبه خاصي از دادگاه ارجاع مي‌شود. اين امر سبب شده تمامي عواملي كه در پرونده شما دست دارند به كار خود استاد شوند. اما از سوي ديگر تمركز دعاوي در يك دادگاه را شكسته است. بنابراين، شما در طول دادرسي‌هاي متعدد با قضات مختلفي مواجه شده و هر بار ناگزير هستيد «قصه زندگي خود را از ابتدا تعريف كنيد»!
6. اين‌كه عرض كردم «دادرسي‌هاي متعدد» به اين جهت كه خواه‌ناخواه اگر به دليل تعارضات خانوادگي پاي شما به دادگاه باز شود، تمامي انواع دادخواست‌ها را تجربه خواهيد كرد. دادخواست‌هاي «الزام به تمكين»، «استرداد جهيزيه»، «مطالبه مهريه»، «حضانت» اگر بچه داشته باشيد و... متأسفانه در يك رشته زنجيره‌اي باطل به هم متصل شده‌اند. خصوصاً وكلاي اين دادگاه‌ها كه نادانسته پيوندي كاركردگرايانه ميان اين دعاوي ايجاد كرده و توانسته‌اند ربط قانوني هر كدام را به ديگري از قبيل «ورود» و «حكومت» پيدا كنند. اگر طرف دعواي شما به وكيل مراجعه كرده است، بدانيد كه تا ته اين قصه ميهمان دادگاه هستيد!
7. اگر خودتان مراجعه‌كننده به وكيل هستيد، به خاطر داشته باشيد شروع‌كننده زنجيره انفجاراتي نباشيد كه شما را چند سال اسير آمد و شد به دادگاه خواهد كرد. از وكيل فقط در «چگونگي» ورود به يك دادرسي ياري بگيريد، نه براي «چگونگي» نابودكردن طرف دعوا. وكيل تنها مشاور حقوقي شماست، نه مسئول تصميم‌گيري براي شما، هميشه تصميم را خودتان بگيريد!


مطلب بعدي: نصيحت در مطب مطلب قبلي: انسان‌پرستي

نظرات

طهورا:

سلام

خسته نباشيد

حاج اقا شما ديگر وكيل پايه يك شده ايد اگر ازمون وكالت بدهيد به نظر من رتبه اول را خواهيد اورد شايد هر كس اين مطلب را ببيند لبخند بزند اما من اصلا خوش حال نشدم از اين واقعه كه شما با اين مسائل اين قدر نزديك اشنا شديد كاش شما هم مثل خيلي از ادم ها به صورت تئوري با اين قوانين اشنا مي شديد و طعم اين همه تلخي را نمي چشيديد من اين چند روزه كامل زدم زير زندگي و رفتم سراغ دل و امام حسين اما فكر كنم شما در گير ان فهرست بوديد دعا كنيد برايم تا تمركز بگيرم

جمعه ۲۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۵ عصر
پاسخ: بنده نيز زدم زير همه چيز اين چند روز را... كار تعطيل و درس... بنده اصلاً حتي منزل هم نبودم چند روز!
بازگشتنسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ شايد سخن حق سال نشر19نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس سال برچسب‌ها35نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس برچسب بيشترين نظر34نوشته‌هاي وبلاگ با بيشترين تعداد نظر مجموعه‌نوشته‌ها27پست‌هاي دنباله‌دار وبلاگ
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها986طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها75براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها30همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1387با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1375نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN