به نام خدا
سايتهايي از سيدمهدي موشَّح (۲۳ مورد)
اولين سايتي كه در توليد آن مشاركت داشتم سايت
پارسا بود، در سال ۱۳۷۸ كه به اين گروه پيوستم. ميشود گفت اساساً همان زمان بود كه Html را همراه با
اسكريپتنويسي فراگرفتم و برنامههايي نيز با asp نوشتم. از آن سال تا كنون در توليد سايتهاي بسياري
مشاركت داشتهام، در بعضي مديريت، در بعضي همكاري و بعضي
را نيز به تنهايي به انجام رساندهام.
در اين ميان، بعضي از سايتها همچنان روي اينترنت هستند و خدمات ارائه مينمايند، در حاليكه بعضي به
مرور زمان حذف شده و از گردونه دنياي مجازي
خارج گشتهاند.
بعضي از سايتهايي كه سورس آنها را در اختيار
داشتهام و اجازه براي انتشار، در اين بخش همراه با سورس ارائه نمودم، به نحوي كه
ميتوانيد روي سرور مناسب نصب كنيد و تست نماييد.
۱. سامانه مديريت پيامك پويادفتر يكي از مراجع قصد داشت سامانهاي ايجاد نمايد براي مديريت پرسش و پاسخهاي پيامكي. آن را بر مبناي معماري سرويسگرا تحليل كردم و قرار شد يك تيم برنامهنويسي، تمام وبسرويسها را بنويسد. اين رابط كاربري را با استفاده از ابزار dhtmlx طراحي كردم، تا با اتصال به وبسرويسها خدمات ارائه نمايد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۲. حكمت منير (نمونهاي از كاربرد وبرايت)پس از طراحي سامانه وبرايت، قصد تست كردن آن را داشتم. با خود گفتم اكنون كه چنين ابزاري ايجاد شده، تستش را چرا بيهوده كنم، بگذار كار مفيدي باشد كه سود رساند. بنابراين سه عدد تم گرافيكي تهيه كردم و چنين سايتي را بر بستر وبرايت استوار نمودم. تنها ايراد وبرايت مبتني بودن آن بر آژاكس است كه مانع ايندكس شدن در جستجوگرها ميشود.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۳. سامانه مديريت وبسايت شخصي (وبرايت)دوستي گفت: اگر ابزاري بسازي كه صدها مانند وبنوشت ابطحي خروجي بدهد، مشتري زياد سراغ دارم، براي هر كدام يك تم ميزنيم و يك سايت ميدهيم. بر چنين مبنايي، يك هفتهاي اين ابزار را نوشتم. تمام آنچه سايت الگو داشت اين داشت و مانند يك سرويس وبلاگ، در چند دقيقه ميشد يك سايت ايجاد كرد كه به يك دامين متصل شود. همراه با يك ابزار جانبي جالب كه بشود قالبها را پيش از آپلود تست كرد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۴. سامانه مديريت اطلاعات پويايك ابزار براي مديريت اطلاعات كه شبيه نرمافزار مايكروسافت اكسس نوشته شده است. ابزاري كه خيلي سريع يك بانك در آن بتوان ايجاد نمود، براي هر بانك تعدادي فرم و براي هر فرم تعدادي فيلد و بلافاصله بتوان ورود اطلاعات كرد. امكان ارجاع ركوردهاي بانكهاي مختلف به يكديگر و وجود ابزاري متمركز براي ردهبندي ركوردها از ويژگيهاي خاص آن است. اين نمونه براي تست قرار داده شده و ميتوانيد در آن اطلاعات وارد كنيد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۵. رابط واكنشگراي سامانه مديريت اطلاعات پوياابزاري كه با بوتاسترپ طراحي شده و مبتني بر سازوكار رسپانسيو عمل مينمايد. اين ابزار ساده به سامانه مديريت اطلاعات پويا متصل شده و اطلاعات درون آن سامانه را به صورت يك سايت نمايش ميدهد. ردهها را تبديل به منو مينمايد و بانكها را در قالب جعبههايي در صفحه ميچيند. تعدادي از ركورددارترين ردهها را نيز به عنوان برچسب يا تگ در صفحه نمايش ميدهد. در انتها آماري از اطلاعات موجود در سامانه را نيز مينماياند.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۶. تجميع سامانههاي مديريت اطلاعات پويااز ابتداي توليد سامانه pdm نسخههاي متعددي از آن عرضه شد و در دامينهاي مختلفي ارائه گشت. مواردي نيز به صورت Local در شبكه داخلي بعضي سازمانها. در اين نشاني فهرستي از سامانههاي pdm فعال قرار گرفته بر روي اينترنت نمايش داده ميشود كه به عنوان يك مركز، همه سامانههاي مديريت اطلاعات پويا را جمع مينمايد. اگر عمر كفاف داد، قصد دارم يك ابزار اتصال بنويسم كه امكان ارتباط اين سامانهها را به يكديگر بدهد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۷. منظومه رضوانمبتني بر سامانه مديريت اطلاعات پويا طراحي شده است. يك پوسته جديد براي آن طراحي كردم كه متناسب خواسته كارفرما باشد. صفحه Intro هم اضافه شده كه بر جذابيت كار بيافزايد. سامانهايست حاوي حجم زيادي از احاديث مرتبط با حضرت ثامنالحجج(ع) و گزيدهاي از فرمايشات امام راحل (ره) و مقام معظم رهبري پيرامون مقام شامخ حضرت.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۸. فروشگاه رزنرمافزاري كه براي فروشگاه فرهنگي عماد نوشتم پركاربردتر از آن شد كه به نظر ميرسيد. دهها نسخه از آن را به انحاء مختلف و براي كاربردهاي گوناگون نصب كردم. به دليل فرمساز سادهاي كه داشت و درختواره موضوعاتي كه به سادگي ساخته ميشد، انواع مختلفي از داده را ميتوانست مديريت كند. اخيراً هم يك نسخه براي اين فروشگاه نصب كردم با يك تم گرافيكي كه اگر چه با بوتاسترپ ساخته نشده، ولي تا حدّي واكنشگرا بوده و انعطاف دارد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۹. دانشنامه جامع سبك زندگييكي از نمونههاي كاربرد سامانه مديريت اطلاعات پوياست. اين نگارش از سامانه برخلاف نسخههاي معمول pdm ابتدا نسخه نمايش اطلاعات سامانه را ارائه ميكند و در صورت ارجاع به فولدر admin بخش مديريتي سامانه مديريت اطلاعات پويا را نشان ميدهد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۱۰. سامانه مديريت برنامه و بودجه قرآني كشوريكي از مهمترين قابليتهاي سامانه مديريت اطلاعات پويا، توانايي بر استفاده از قالبهاي خاص براي نسخههاي خاص است، بدون اينكه نياز به ويرايش سورس نرمافزار يا بخش قالبهاي آن باشد. اين سامانه يك فولدر مخصوص دارد كه اگر قالبي ويژه براي يك دامين خاص در آن قرار داده شود، به صورت خودكار ابتدا صفحه Intro آن را نمايش داده و سپس قالب مختصّ آن را در نرمافزار نشان ميدهد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۱۱. نشريه امتداد (وابسته به ستاد راهيان نور)نرمافزاري كه در اين سايت به كار رفته، در حقيقت پدر سامانه فروشگاه فرهنگي عماد است. نوروز ۱۳۸۴ سايت نشريه معارف، وابسته به نهاد نمايندگي را طراحي كردم. همان سورس را بعدها توسعه دادم و تبديل به عماد شد. دوستان شبكه امتداد نرمافزاري براي نشريه خود خواستند، يك نسخه از آنچه قبلاً نوشته بودم را نصب كردم، البته با تم جديد.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۱۲. پارسيبلاگ (وابسته به شركت مهرپرداز)به نظرم تابستان ۱۳۸۳ بود كه مهندس تماس گرفت. چند صفحه داتنتي نوشته بود كه به ديتابيس متصل شده و قرار بود سرويسدهنده وبلاگ باشد. خواست بخش كلاينتي را بسازم. تمام گرافيك را تنهايي بستم و html كردم و مشحون از اسكريپت تحويل دادم. آنقدر اسكريپت كه شكايات فراواني از طرف حرفهايها به گوش رسيد. بعدها دوستان ديگري آمدند و گرافيك را تغيير دادند.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۱۳. پايگاه اطلاعرساني سراسري اسلامي (پارسا)نخستين سايتي كه در طراحي آن شركت داشتم. طراحي html و كدنويسي javascript را در طي يك هفته، در حجره و از روي كتاب ياد گرفتم. دو كتاب كه از كتابفروشي ياسينرايانه خريده بودم، آنوقتها كه روبهروي دفتر رهبري بود. طراحي اين سايت را، دوستان ما از آلتاويستا الگو گرفتند، يك جستجوگر معروف در آن زمان. البته الآن اين سايت بالكل تغيير كرده است.
ضمائم: ۱ فايل... دانلود
۱۴. نسخه اول سايت دفتر مطالعات و تحقيقات زنانآشناييام با دفتر از وقتي شروع شد كه آقاي محمدرضايي مرا در خيابان ديد و گفت: بيا دايالآپ ما را وصل كن! در معصوميه همطبقه بوديم. همين ساختن يك كانكشن در ويندوز ۹۸، در تنها رايانه دفتر، اسباب همكاريهاي آتي را فراهم كرد. آقاي جعفري يك روز گفت: طرح سايت دفتر را بنويس. نوشتم و ظاهراً آقاي زيبايينژاد استقبال نفرمود. پيش آقاي محسنزاده بودم، در حوزه علميه خواهران، بخش فناوري، كه آقاي زيبايينژاد زنگ زد و از آقاي محسنزاده استعلام كرد؛ موشح طرح سايت داده، بپذيريم يا خير؟! نميدانم از جهت اعتماد بود، يا شايد هم رودربايستي، آقاي محسنزاده جلوي من تعريف مفصلي از حضرتمان كرد و در پايان گفت: هر چه موشح ميگويد عمل كنيد، به نفعتان است. اين شد كه سايت اوليه دفتر را با چند صفحه طراحي كردم، در زماني كوتاه. گرافيك هم از خودم است. خواستم دخترانه باشد، پينك زدم، ديدم مشكوك ميشود، كمي تغيير دادم كه هم دخترانه باشد و هم صورتي نباشد! توقع نداشته باشيد روي كروم و فايرفاكس و اوپرا خوب نمايش داده شود، آن روزها فقط IE بود. نتاسكيپ هم كه در ايران كاربرد نداشت. اسكريپتها را هم كه VB نوشتهام و جز اكسپلورر نميشناسد!
ضمائم: ۱ فايل۷۶۴ دانلود
۱۵. نسخه كامل و نهايي سايت دفتر مطالعات و تحقيقات زنانمدتي بعد خوششان آمد از سايتدار بودن. قرار شد كتابها و نشريات و مقالات دفتر هم روي نت برود. بخشي داشتند كه ديتايش موجود بود، در فاكسپرو؛ كتابشناسي. همه ديتاها را دادند و سايت را ديتابيسدار نمودم. بخش ورود اطلاعاتي هم گذاشتم كه بتوانند «نمايه مطبوعات» بسازند. مدتي بسيار فعال بود و هر روز محمدجواد تمام نمايهها را وارد ميكرد و اسكنشده و موضوعدار، بسيار جالب و پركاربرد. همان زمان بود كه يك آگهي ۲۰۰ هزارتوماني هم در سايت ايراني كانادايي «گويا» دادم. هيت سايت حسابي رفت بالا و در دوراني كه كنفرانس پكن+۵ سروصدا كرده بود، دفتر ناگهان حضوري قدرتمند از خود در فضاي رسانهاي نشان داد. روزگاري كه معدود نهادهايي بودند كه سايت داشته باشند. روي گزينه «كاربران ويژه» در آخرين بخش منوي سمت راست كليك كنيد، تا به بخش ورود اطلاعات وارد شويد.
ضمائم: ۱ فايل۸۴۴ دانلود
۱۶. سايت نشريات امور اساتيد نهاد نماينگي ولي فقيه در دانشگاههاشركتي را با دوستان تأسيس كرده بوديم، ميخواستيم پنجنفري پروژههايمان را روي هم بريزيم و هر كاري دستمان رسيد با هم به انجام برسانيم. ماندگاري نداشت و همكاري ادامه نيافت. همه سرمايههايشان را برداشتند و رفتند. من ماندم و عليرضا. پروژهاي از نهاد نمايندگي آورد و گفت: اين را به جاي آوردهات بردار. سايت مديريت نشرياتي ايجاد كردم كه بشود داخل آن نشريه تعريف كرد و براي هر نشريه شمارههاي متعدد و محتواها را هم در آن ريخت. گرافيك را دادم دوست عزيزم حميد پورحسين زد. تمام سايت در تعطيلات نوروز طراحي شد. بخش مديريت آن را با استفاده از aspmaker ساختم كه سرعت توليد را بالا ببرد.
ضمائم: ۱ فايل۷۱۶ دانلود
۱۷. سايت نشريه امتداد وابسته به ستاد مركزي راهيان نورآقا رضا مدتها بود نشريه امتداد را رهبري ميكرد. از زماني يكديگر را ميشناختيم كه نشريه نجم را به همراه آقا نصير توليد ميكرديم. يك روز پرس و جو كرد از ايجاد يك سايت اينترنتي براي آن. گفتم گرافيك را بزنيد، من يك ابزار آماده دارم. اين شد كه تم را دادند و در همان نرمافزار سابق قرار دادم. همان ابزار توانست به كار اين دوستان هم بيايد.
ضمائم: ۱ فايل۸۷۰ دانلود
۱۸. سايت تخصصي ارائه مقالات مؤسسه پژوهشي بينالمللي متاقصه عجيب و ناكامي دارد اين سايت. پس از آشنايي با فرهنگستان، يكي از دوستان دفتر ارتباطي به تهران داد. جلسهاي رفتم مركز تحقيقات مخابرات حوالي خيابان كارگر. يك سايت براي ارائه مقالات و مطالب خود ميخواستند، براي مؤسسهاي كه ظاهراً روي مباحث استاد حسيني(ره) كار ميكرد. بيچون و چرا پذيرفتم و به قم كه برگشتم اين را طراحي كردم. سعي كردم سامانهاي ساده و دوزبانه بنويسم. تحويل دادم، ولي ديگر تماسي نگرفتند!
ضمائم: ۱ فايل۸۳۳ دانلود
۱۹. نرمافزار مديريت مقالات علمي و پژوهشي دفتر مطالعات و تحقيقات زنانهنگاميكه جمعآوري و تحليل مقالات در دفتر تبديل به پروژه شد و تصميم بر اين بود تا پروندههايي علمي براي هر موضوع توليد شود، نرمافزاري براي اين منظور خواستند. چندي قبلتر يك شبكه داخلي براي دفتر راه انداخته بودم. كابلكشي كرده، سروري كانفيگ نموده و خلاصه چند دستگاه رايانهاي را كه دفتر خريداري كرده بود به هم وصل كرده بودم. اين ابزار را تحت شبكه نوشتم تا از يك سو مقالات را ايندكس كند و موضوعبندي و از طرف ديگر امكان ساختن پرونده را از طريق اتصال فيشها به مقالات بدهد. چند وقت پيش آقاي خرسندي تماس گرفت كه دوستان پژوهش گفتهاند ديتاي اين نرمافزار دمو را بردار، اين است كه اين دمو را خالي از اطلاعات ميبينيد. يادتان نرود؛ آن زمان ما غير از اينترنت اكسپلورر نداشتيم، با ساير مرورگرها نبينيد!
ضمائم: ۱ فايل۷۴۴ دانلود
۲۰. پايگاه اطلاعرساني سراسري اسلامي (پارسا)سبك كار در اينترنت تفاوت ميكرد، آن روزهايي كه وب بيشتر HTML بود تا CSS. دو نفر بوديم؛ من و سيدضياء. بخشهاي سرورسايد را مهندس فخري نوشت؛ تزاروس و جستجو و نمايش ركوردها را. باقي بخشهاي سايت استاتيك بود و همهشان كار دست. گرافيكها را بيشتر سيدضياء طراحي ميكرد. فتوشاپ اندكي ميدانست. يك روز مهندس گفت: فراخوان مقالات سال امام علي(ره) را سه زبانه طراحي كن. من نيز محرابي سفيد در پسزمينهاي مشكلي ساختم و ستارههايي اسكريپتي كه هر از چندگاهي فرو ميريختند. منوهاي آبشاري تمام صفحات سايت را هم سيدضياء از منوهاي سايت مايكروسافت ايده گرفت. من هم تمام سورس جاوااسكريپت آن را پرينت گرفتم، در حجره خواندم، تا توانستم يك نسخه سه زبانه بسازم كه بر خلاف منوهاي مايكروسافت، متحرّك هم باشد. اينها نخستين كارهاي اسكريپتي من بود. آن زماني كه اين سايت طراحي شد، هيچ مرورگري جز IE در ايران كاربرد نداشت. آن را فقط در اكسپلورر ببينيد!
ضمائم: ۱ فايل۸۳۷ دانلود
۲۱. نسخه آزمايشي نرمافزار مكاتبات داخلي حوزه علميه خواهرانآقاي جمشيدي استقبال زيادي فرموده بودند، قائممقام وقت حوزه علميه خواهران، از طرحي كه براي اتصال رايانهاي ساختمانهاي حوزه نوشته بودم. طرح اين بود كه اتصالي P۲P بين دو ساختمان اصلي مركز برقرار شود، حالا يا از طريق مخابرات و يا به پيشنهاد دوستان با نصب دو آنتن مرتفع بالاي ساختمان، به سبك شبكه افق سپاه. ايشان متوجه هزينهها بود. در جلسه فرمود: مقدار زيادي از هزينههاي مربوط به مكاتبات ما حذف خواهد شد، نامهنگاريها و بخشنامهها و حتي بسياري از تماسهاي تلفني. اين شد كه براي نمونه، به عنوان يك پروتوتايپ فقط، اين نرمافزار تستي را نوشتم كه كاملاً به يك سرويس ايميل شباهت دارد. نمونهاي از يك سامانه مكاتبات ديجيتالي درونسازماني.
ضمائم: ۱ فايل۷۸۳ دانلود
۲۲. فروشگاه محصولات فرهنگي عمادجلسات بسياري داشتيم، در مؤسسهاي كه سفرهاي راهيان نور را برنامهريزي و مديريت ميكرد. قرار بود بستههاي فرهنگي خاصي را در منطقه توزيع كنند و يك بن تخفيف ويژه در هر بسته؛ امكاني كه به صورت ماهانه مبلغ مشخصي را در اختيار افراد قرار دهد تا كتاب بخرند. زمان اندك، دو سه ماه ديگر تا پايان سال بيشتر نمانده، گفتند يك فروشگاه مجازي بايد درست شود كه چنين امكاني را تحت عنوان «كوله پشتي» فراهم نمايد. پيشنهاد من خريد نرمافزار بود، اما با توجه به فرصت اندك، متقاعد شدم خودم چيزي بنويسم به صورت موقتي. بله، از ابتدا شرط كردم يك كار موقتي باشد. اينكه فقط امسال كار را راه بياندازد و سال بعد يك نرمافزار مفصل خريداري يا طراحي گردد. دو ماهه بستم، سايتي را كه چند سال مهمان راهيان نور بود، به عنوان تنها فروشگاه محصولات فرهنگيشان.
ضمائم: ۱ فايل۸۵۲ دانلود
۲۳. گروه پژوهشهاي تطبيقياز ابتدايي كه برنامهنويسي وِب را آغاز كردم، asp بود و vb و محصولات مايكروسافت. آن وقت كه هنوز نه لينوكس را ميشناختم و نه مفهوم متن باز. چند سال بعد اما اتفاق جالبي افتاد؛ همكاري در صداوسيما صدمگابايت هاست رايگان در اختيارم گذاشت، همينطوري رفاقتي! جالب اينكه وقتي متصل شدم فهميدم لينوكسي است و نميتوانم برنامهاي بنويسم كه روي آن كار نمايد. چه شد؟! هيچ. ناگزير چند روز مطالعه كردم و php فرا گرفتم. اين سايت را به زبان php نوشتم براي گروه تطبيقي كه در فرهنگستان داشتيم.
ضمائم: ۱ فايل۷۴۷ دانلود
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت
نوشتهها986طرحها، برنامهها و نوشتهها
مكانها75براي چه جاهايي نوشتم
زمانها30همه سالهايي كه نوشتم
جستجودستيابي به نوشتهها از طريق جستجو
وبلاگ1387با استفاده از سامانه پارسيبلاگ
نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليتها
آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن
سايتها23معرفي سايتهاي طراحي شده
نرمافزارها36سورس نرمافزارهاي خودم
معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او
فونتهاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشتههايم استفاده شده است
بايگاني وبلاگ1375نسخه محلّي از نوشتههاي وبلاگ
خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجرهساز
خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجرهساز
فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس
پيامك
ايميل
ذخيره