يك روز در هفته در برنامهمان هست
در برنامه غذاييمان
يك وعده غذاي تندپز
همان فستفود
معمولاً ژامبون 90درصد مرغ
يا كوكتل مرغ
با بهترين كيفيتي كه كمترين ضرر را داشته باشد
اما...
بالاخره هر گوشت فراوريشدهاي درصدي از تركيبات نتيراته را دارد
اگر نداشته باشد فاسد ميگردد
ميگويند كم است
اما اگر آنقدر هست كه باكتريها را ميكشد
نميتواند سلولهايي را هم در بدن ما نابود كند
سلولهايي كه بايد بمانند
چندباريست خودمان در خانه درست ميكنيم
سوسيسي خانگي
نوعي از سوسيس كه تقريباً صددرصد آن گوشت مرغ است!
نصف سينه مرغ را همراه با سير
كمي آرد و زرده تخم مرغ
مقداري ادويه و اندكي روغن
چند تكه يخ در آن انداخته و خمير ميكنيم
ادويه شامل دارچين و زنجبيل و نمك و هل
جوز هندي و ميخك را تا به حال نداشتيم
از عطاري تهيه كرده و اينبار آخري
اين دو را نيز اضافه نموديم
خمير را در نايلون لوله ميكنيم
و بعد دو تا
براي اينكه كوچكتر گردد
و هم سرخ كردنش راحتتر
در آب نمك در حال جوش
نيمساعته ميپزد
زير آب سرد سريع خنك ميشود
و در يخچال تا زمان استفاده
وقتي سرخ ميكنيم...
بافت قشنگي دارد
خيلي مانند سوسيسهاي كارخانهاي يكنواخت نيست
و همين بر زيبايي آن و شايد تنوّع طعمش
ميافزايد
بچهها بيشترشان دوست داشتند
اولي و آخري كه گفتند عاليست
با لذّت هم خوردند
فقط وسطي...
گلايه از طعم دارچينش
آن هم فقط اينبار
به گمانم طعم جوز هندي برايش جذّاب نبوده
با دارچين اشتباه گرفته
بار ديگر يا كم
يا حذفش خواهم كرد
مثل فلفل ميماند
تند ميكند غذا را بدجور! :)
عقل و روح سالم در بدن سالم
و بدن سالم حداقل در گروي غذاي سالم كه هست
چه خوب است به غذاي روح و عقل و جسممان اهتمام نماييم بيشتر!
فَلْيَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ (عبس:24)
پس انسان بايد به خوراكش با تأمل بنگرد (ترجمه انصاريان)