به نام خدا

در پارسي‌بلاگسازمان جبهه ۶

شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۷:۰۰ عصر

نهضتِ فرهنگي
رضايت فرهنگي
يك سازمان نيز مانند يك جامعه، يا يك تمدن، وقتي در وضعيت ثبات قرار مي‌گيرد، گرفتار عادت‌ها مي‌شود. آحاد نيروهاي سازمان به فرهنگ رايج و تمامي سنّت‌هاي آن خو مي‌گيرند و نسبت به آن‌ها احساس رضايتمندي مي‌نمايند.
در اين حالت، هر تغييري در فرهنگ و آداب و رسوم داخلي سازمان براي همگان ناگوار است و به نسبت حساسيت افراد، مقاومت‌هايي را ايجاد مي‌نمايد.
براي مثال اگر سازماني دچار «كم‌كاري» باشد و نيروهاي انساني آن «كم‌كاري» را به عنوان يكي از سنّت‌هاي رايج پذيرفته باشند، فرد پرتلاش تازه‌وارد را شماتت و سرزنش مي‌نمايند، به قدري كه او را نيز به فرهنگ‌پذيري متقاعد سازند. اين چنين افرادي هر تلاشي از سوي مديران براي افزايش ساعات كاري را برنمي‌تابند.
خواصّ اهل حق
گروه‌هاي مرجع در هر سازماني، آن دسته از افراد بانفوذي هستند كه داراي اعتبار اجتماعي بوده و به عنوان الگو پذيرفته شده‌اند. افرادي كه بخشي از آحاد جامعه از آن‌ها تبعيّت كرده و تحرّكات پاره‌اي از نيروها و قواي اجتماعي را در دست دارند.
در هر صورت همه خواصّ، در پي تغيير وضع موجودند. اين تفاوت مهم خواصّ و عوامّ است. آن‌هايي كه طمع دنيا دارند، در مسيري كه قدرت خود را توسعه دهند، تا رفاه مادي بيشتري نصيب‌شان شود و آن‌هايي كه اهل حق باشند، در مسير پيشرفت كلمه توحيد و براي نظام‌سازي حول ولايت الهيه.
قيام عليه فرهنگ
خواصّ اهل حق، مادامي‌كه خواصّ هستند و اراده عمل به تكليف خود را داشته باشند، اگر شرايط اجتماعي سازمان را مساعد ببينند، وظيفه بر قيام دارند. قيام به معناي ايستادگي در برابر فرهنگ حاكم بر سازمان، براي تغيير ارزش‌هاي اجتماعي و اصلاح آن‌ها.
كار فرهنگي اساساً يعني قيام. هر تغييري در فرهنگ به معناي مقابله با «ميل» و «خواست» افرادي از سازمان است كه به فرهنگ موجود خو گرفته‌اند. كار فرهنگي يعني مقابله با تمام سازمان، مقابله با اكثريت، قيام در برابر اكثريت.
هزينه‌داري تغيير
روشن است كه برافراشتن پرچمي خلاف مسير حركت تمامي نيروهاي انساني سازمان نمي‌تواند بدون هزينه باشد. توقع هر حمايت مالي از سوي عناصر سازمان نيز ساده‌انگاري و نشناختن ماهيت كار فرهنگي‌ست.
هيچ فردي از جامعه حاضر نمي‌شود براي تغيير فرهنگي كه به آن عادت دارد و نسبت به آن احساس رضايتمندي مي‌كند هزينه نمايد. از اين روست كه توقع درآمد داشتن از پروژه‌هاي فرهنگي در بدو امر نادرست به نظر مي‌رسد.
پروژه‌هاي فرهنگي به جهت حركت در خلاف جريان حركت اجتماعي سنّت و فرهنگ، هميشه دچار همين چالش است و مگر مي‌شود از مصرف‌كننده كالاي فرهنگي توقع داشت براي تغيير فرهنگ خودش هزينه نمايد؟! معمولاً به همين دليل تمام هزينه‌هاي اصلاح فرهنگ بر عهده دولت‌ها گذاشته مي‌شود.
حمايتِ قطعي پروردگار
اما هر سازماني در تغيير است و اين تغييرات به يد باري تعالي‌ست. خداوند وعده نصرت و حمايت به آناني داده است كه دين او را نصرت مي‌نمايند؛ آن كساني كه براي حاكم كردن ارزش‌هاي ديني تلاش مي‌نمايند، مقاوت و ايستادگي.
توكل و اعتماد به اين حمايت قطعي پروردگار به خواصّ اهل حق اميد قيام مي‌دهد. اين‌كه اگر پايمردي نمايند و به پاي عهد ربوبي خويش بمانند، خداوند قلب انسان‌هاي پاك را در دست دارد، اراده مي‌نمايد و به سوي آنان متمايل مي‌سازد. ملائك الهي در بلاد اسلامي در آمد و شدند، آن‌ها مي‌توانند به اذن الهي، موانع را از پيش پا برچينند.
حمايت عوامّ اهل حق
خواصّ اهل حق وقتي داعيه‌دار دعوت الهي شوند، قيام براي احياي ارزش‌هاي الهي را كه ندا دهند، اگر چه رضايت فرهنگي حاكم بر سازمان، مانع اساسي پيشرفت مكانيزم تغيير سريع ارزش‌هاست، اما قلوب مؤمنين به دست خداوند نرم مي‌شود و آنان كه قلب‌شان مهياي پذيرش دعوت حق بوده، اگر چه وجودشان در لذات دنياي مادي غرق شده است، زود بيدار مي‌شوند، دعوت را لبيك گفته و به سيل انقلاب فرهنگي مي‌پيوندند.
اين‌جاست كه «اقتصادِ فرهنگ» شكل مي‌گيرد. پروژه‌هاي فرهنگي كه به دليل حركت در خلاف جريان دچار بحران مالي‌ست، و بدون تزريق دولتي نمي‌تواند سر پا بماند، اگر اين حمايت را كسب كند، هزينه‌هاي خود را تأمين مي‌كند، بدون اين‌كه نياز به تكدّي داشته باشد.
مردمي كه درد دين دارند و دغدغه دين‌داري، هزاران هزار نذوراتي را كه هر ساله خرج دين مي‌نمايند به جيب سازماني خواهند ريخت كه مي‌دانند در مسير حق گام برمي‌دارد.

[ادامه دارد...]


مطلب بعدي: سازمان جبهه ۷ مطلب قبلي: سازمان جبهه ۵

نظرات

ام محمد: سلام وادب استاد بزرگوار با سپاس از مطالب خوب وجامع تان ، اگر لطفي بفرماييد و كل موضوع سازمان جبهه رو خلاصه وار در چند پاراگراف بنويسيد ممنون خواهم بود. در ضمن مدتي ست از فرزندان خوبتان نمي نويسيد تا در عين لذت نهايت منفعت را هم ببريم ومستفيض شويم.يكشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱:۵۵ صبح
پاسخ: سلام. تشكر از لطفي كه به وبلاگ داريد. چشم خواهم نوشت إن‌شاءالله.
بازگشتنسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ شايد سخن حق سال نشر19نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس سال برچسب‌ها35نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس برچسب بيشترين نظر34نوشته‌هاي وبلاگ با بيشترين تعداد نظر مجموعه‌نوشته‌ها27پست‌هاي دنباله‌دار وبلاگ
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها986طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها75براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها30همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1387با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1375نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN