ميشود
همهچيز را
ما نان را هم در خانه پختيم
تافتون
در اين وضعيت قرنتينه
آسان است
همه چيز ميشود
همه كار شدنيست
شايد كمي سخت
در ابتدا
اما
مگر در گذشته با كمترين امكانات نميكردند
همين كارها را
مردمانمان؟!
بچهها هم هر روز يك شيريني
مدلهاي مختلف
طرحهاي جديد
در وقتهايي كه درس و مشقِ مجازي ندارند!
زندگي شيرينتر نيست؟
وقتي خانواده در كنار هم
توليد محصولات مورد نياز
از منابعي ارزان و در دسترس
چقدر زندگيِ شهري دور شده
زندگيِ مدرن
سبك زندگيِ غربي آرامش را از ما گرفته
آسايش را
قدرتِ فكر و خلاقيت را
وقتي
همه چيز را از هايپراستار ميخري
از رفاهِ دنيا
از افقِ كورش و داريوش و خشايارشا
بستهبندي شده
پيشآماده
آماده خوردن
حداكثر با اندكي گرم كردن
اين زندگيست؟!
قال الإمام (ع): «الْعِلْمُ خَيْرٌ مِنَ الْمَالِ، الْعِلْمُ يَحْرُسُكَ وَ أَنْتَ تَحْرُسُ الْمَالَ، وَ الْمَالُ تَنْقُصُهُ النَّفَقَةُ وَ الْعِلْمُ يَزْكُوا عَلَى الْإِنْفَاقِ، وَ صَنِيعُ الْمَالِ يَزُولُ بِزَوَالِهِ» (نهجالبلاغه، ح147)
دانش بهتر از مال است، زيرا علم، نگهبان تو است، و مال را تو بايد نگهبان باشى مال با بخشش كاستى پذيرد امّا علم با بخشش فزونى گيرد، و مقام و شخصيّتى كه با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مى گردد. (ترجمه دشتي)
نظرات
فروش اسپيس فريم: سلام و درود بر شما دوست گرامي
بنده بسيار از مطالب شما استفاده نمودم .
اميد است كه پاينده باشيد.
يكشنبه ۶ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۴۸ صبح
پاسخ: ؟؟؟
روياي عروس: بسيار عالي
دم شما گرم
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۹:۵۴ صبح
ونور: سلام اگه دوست داشتيد اضافه كردن ماست يا دوغ به جاي آب رو در خمير امتحان كنيد.
جمعه ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۳:۱۴ عصر
پاسخ: سلام. ممنونم از پيشنهادتان. إنشاءالله تجربه خواهم كرد. در اولين فرصت. در پناه خدا.
مجله پارسي نامه:
كاربر گرامي، سلام
در تاريخ
پنج شنبه 99 مرداد 9 نوشته شما با عنوان
نانِمان برگزيده شده و در جايگاه
پيوندها در
مجله پارسي نامه قرار گرفته است. دبير تحريريه ي اين انتخاب
هايدي و دبير سرويس آن
هما ص بوده است. اميدواريم هميشه موفق باشيد.
پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۳:۱۸ عصر
پاسخ: تشكر.
....: سلام
ميشه دستور پخت نان تافتون خودتون رو بگيد
به همراه فوت كوزه گريش؟
مامانجون طفلي من ندبار تو اين چندوقت بنده خدا كلي خمير درست كرده همش خراب ميشه
اصلا خمير ميشه
لطفا مقدارشم دقيق بگيد
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۶:۲۸ صبح
پاسخ: سلام. چند فيلم در اينترنت ديدم كه درست كردن نان را نشان ميداد.
http://www.google.com/search?q=نان+تافتون&tbm=vid بعضي بكينگپودر داشتند و كلّي مخلفات. من همه را حذف كردم. آرد را از نانوايي محل خريديم. فقط آب و كمي نمك و خميرمايه ريختم. خميرمايه خيلي مهم است كه خوب باشد. اصل كار را ميكند. آرد را هي اضافه كردم تا خمير به نظرم خوب شود. آردها تفاوت دارند و با اندازه گفتن درست نميشود. هي كمكم آرد ريختم تا خمير ديگر به دست نچسبد. يكي دو ساعتي در قابلمه گذاشتم و در رويش. بعد يك ماهيتابه بزرگ را حسابي داغ كردم. شعله زياد. خمير را چانه زدم و داخل يك سيني شروع كردم با وردنه پهن كردن. همين اثنا مريم ديد و خواهش كرد كار وردنه زدن را بر عهده بگيرد. تقسيم كار كرديم، او وردنه ميزد و من پهن ميكردم روي يك دمكني(!) و با دمكني محكم ميچسباندم ته ماهيتابه. خوب فشار ميدادم تا بچسبد. فوري در ماهيتابه را ميبستم تا بخار كند و خشك نشود. بعد كه كمي ميپخت، در را بر ميداشتم و كمي تكان ميدادم تا به راحتي از كف ماهيتابه جدا شود، زيرش را نگاه ميكردم اگر پخته بود پشت و رو ميكردم تا رويش هم كمي سرختر شود. غربال بزرگ داشتم كه قبلاً براي پفيلا درست كردن استفاده ميكردم. نانها را روي آن ميگذاشتم تا زير و رو خوب هوا بخورد و در نهايت روي هم دپو كردم. گرماي زياد ماهيتابه چدني سبب ميشد فوري حباب بزند خمير و حالت تافتون پيدا كند. بچهها كه خيلي كيف كردند. سيداحمد و سيدمرتضي هم آمده بودند تماشا. از اين حس استقلال خانگي غرّه شده بودند! خورديم و خدا را شكر كرديم. كمي پردردسر بود و ريخت و پاش زياد داشت، ولي تجربه خوبي بود. دفعه ديگر در نظر دارم چيزهاي خوشمزهتري به نان اضافه كنم. :)