به نام خدا

در پارسي‌بلاگنانِمان

سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۹۹ - ۵:۰ صبح

مي‌شود
همه‌چيز را
ما نان را هم در خانه پختيم
تافتون
در اين وضعيت قرنتينه

آسان است
همه چيز مي‌شود
همه كار شدني‌ست
شايد كمي سخت
در ابتدا
اما
مگر در گذشته با كمترين امكانات نمي‌كردند
همين كارها را
مردمان‌مان؟!



بچه‌ها هم هر روز يك شيريني
مدل‌هاي مختلف
طرح‌هاي جديد
در وقت‌هايي كه درس و مشقِ مجازي ندارند!



زندگي شيرين‌تر نيست؟
وقتي خانواده در كنار هم
توليد محصولات مورد نياز
از منابعي ارزان و در دسترس



چقدر زندگيِ شهري دور شده
زندگيِ مدرن
سبك زندگيِ غربي آرامش را از ما گرفته
آسايش را
قدرتِ فكر و خلاقيت را
وقتي
همه چيز را از هايپراستار مي‌خري
از رفاهِ دنيا
از افقِ كورش و داريوش و خشايارشا
بسته‌بندي شده
پيش‌آماده
آماده خوردن
حداكثر با اندكي گرم كردن
اين زندگي‌ست؟!

قال الإمام (ع): «الْعِلْمُ خَيْرٌ مِنَ الْمَالِ، الْعِلْمُ يَحْرُسُكَ وَ أَنْتَ تَحْرُسُ الْمَالَ، وَ الْمَالُ تَنْقُصُهُ النَّفَقَةُ وَ الْعِلْمُ يَزْكُوا عَلَى الْإِنْفَاقِ، وَ صَنِيعُ الْمَالِ يَزُولُ بِزَوَالِهِ» (نهج‌البلاغه، ح147)
دانش بهتر از مال است، زيرا علم، نگهبان تو است، و مال را تو بايد نگهبان باشى مال با بخشش كاستى پذيرد امّا علم با بخشش فزونى گيرد، و مقام و شخصيّتى كه با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مى گردد. (ترجمه دشتي)


مطلب بعدي: راهي ديگر مطلب قبلي: تهِ لاونگ

نظرات

....: سلام
ميشه دستور پخت نان تافتون خودتون رو بگيد
به همراه فوت كوزه گريش؟
مامانجون طفلي من ندبار تو اين چندوقت بنده خدا كلي خمير درست كرده همش خراب ميشه
اصلا خمير ميشه
لطفا مقدارشم دقيق بگيدپنج‌شنبه ۲۸ فروردين ۹۹ - ۶:۲۸ صبح
پاسخ: سلام. چند فيلم در اينترنت ديدم كه درست كردن نان را نشان مي‌داد. http://www.google.com/search?q=نان+تافتون&tbm=vid بعضي بكينگ‌پودر داشتند و كلّي مخلفات. من همه را حذف كردم. آرد را از نانوايي محل خريديم. فقط آب و كمي نمك و خميرمايه ريختم. خميرمايه خيلي مهم است كه خوب باشد. اصل كار را مي‌كند. آرد را هي اضافه كردم تا خمير به نظرم خوب شود. آردها تفاوت دارند و با اندازه گفتن درست نمي‌شود. هي كم‌كم آرد ريختم تا خمير ديگر به دست نچسبد. يكي دو ساعتي در قابلمه گذاشتم و در رويش. بعد يك ماهيتابه بزرگ را حسابي داغ كردم. شعله زياد. خمير را چانه زدم و داخل يك سيني شروع كردم با وردنه پهن كردن. همين اثنا مريم ديد و خواهش كرد كار وردنه زدن را بر عهده بگيرد. تقسيم كار كرديم، او وردنه مي‌زد و من پهن مي‌كردم روي يك دم‌كني(!) و با دم‌كني محكم مي‌چسباندم ته ماهيتابه. خوب فشار مي‌دادم تا بچسبد. فوري در ماهيتابه را مي‌بستم تا بخار كند و خشك نشود. بعد كه كمي مي‌پخت، در را بر مي‌داشتم و كمي تكان مي‌دادم تا به راحتي از كف ماهيتابه جدا شود، زيرش را نگاه مي‌كردم اگر پخته بود پشت و رو مي‌كردم تا رويش هم كمي سرخ‌تر شود. غربال بزرگ داشتم كه قبلاً براي پفيلا درست كردن استفاده مي‌كردم. نان‌ها را روي آن مي‌گذاشتم تا زير و رو خوب هوا بخورد و در نهايت روي هم دپو كردم. گرماي زياد ماهيتابه چدني سبب مي‌شد فوري حباب بزند خمير و حالت تافتون پيدا كند. بچه‌ها كه خيلي كيف كردند. سيداحمد و سيدمرتضي هم آمده بودند تماشا. از اين حس استقلال خانگي غرّه شده بودند! خورديم و خدا را شكر كرديم. كمي پردردسر بود و ريخت و پاش زياد داشت، ولي تجربه خوبي بود. دفعه ديگر در نظر دارم چيزهاي خوشمزه‌تري به نان اضافه كنم. :)
بازگشتنسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ شايد سخن حق سال نشر15نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس سال برچسب‌ها34نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس برچسب بيشترين نظر34نوشته‌هاي وبلاگ با بيشترين تعداد نظر
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها776طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها68براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها23همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1196با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها9تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1124نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN