به نام خدا

شاخص‌هاي ارزيابي پيشرفت نظام اسلامي بر اساس مطالبات رهبري

نوع نوشته: نمودار تحليلي
براي: مركز تحقيقات علمي دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري
تاريخ نگارش: فروردين ۱۳۹۸ هجري شمسي
تعداد صفحات: ۱
هشتاد و يك شاخص است كه از فرمايشات مقام معظّم رهبري استخراج شده است، براي ارزيابي پيشرفت نظام. اين شاخص‌ها در هشت محور گرد آمده‌اند؛ سياسي و امنيتي، ديني، فرهنگي و اجتماعي، تقنيني؛ ساختار، برنامه و بودجه، قضايي، انتظامي و نظارتي، علم و فن‌آوري، اقتصادي و مالي، انفال و محيط زيست، بهداشت و سلامت.
ذيل هر شاخص دو چيز ذكر شده؛ نخست متن فيش‌هايي كه شاخص از ميان آن‌ها به دست آمده، اگر چند فيش بوده با سه نقطه (...) از هم تفكيك شده‌اند. دوم يك راهنمايي كوتاه و مختصر براي يافتن شيوه استخراج اطلاعات درباره شاخص.
آدرس فيش‌هاي اطلاعاتي نيز با كدهايي رنگي مشخص شده است. يعني در كنار عنوان هر شاخص يك كد عددي و رنگي هست كه در جدولي مستقل همان كد عددي و رنگي در كنار تاريخ‌هايي قرار گرفته است كه مربوط به زمان بيانات حضرت آقا مي‌شود. به اين ترتيب مي‌توان شاخص را به اصل بيانات ارجاع داده و مستند ساخت.
قرار بر همكاري نبود. يعني به دليلي كه اصرار داشتند استخراج شاخص‌ها حتماً بايد در كارگروه‌هايي انجام شود و من امكان حضور در اين جلسات را نداشتم، ارتباط قطع شد. اما به حسب تكليف شخصي كه احساس مي‌كردم، ابتدا فرمت و ساختاري براي تعريف و توصيف شاخص‌ها طراحي كردم و در ذيل توصيف و تعريف پروژه تقديم‌شان نمودم. سپس فهرستي از دستگاه‌هاي مرتبط با هر محور كه آن را از پنج به هشت محور افزايش داده بودم. در نهايت هم به اين شاخص‌ها رسيدم. اما چطور؟!
آقايان در دستور پروژه، منابع استخراج شاخص‌ها را قرآن و روايات و فرمايشات امام (ره) و حضرت آقا مي‌دانستند. من اما وقتي در تهران بودم، براي تعطيلات نوروز كه رفته بودم خانه پدري، فكر كردم. ديدم بهترين و مناسب‌ترين منبع براي استخراج شاخص‌ها بيانات آيةالله خامنه‌اي‌ست. ايشان است كه بيش از همه درباره انتظارات از نظام اسلامي سخت گفته و نظريه پيشرفت را مطرح كرده. در حقيقت اوست كه واسطه شده و خواسته‌هاي قرآن و روايات و حتي امام راحل (ره) را به زبان امروز، به زبان مطالبه، تبيين نموده است. با يك سرچ و جستجوي ساده در بيانات ايشان هم مي‌شود ديد،‌ حجم فراواني از مطالباتي كه از دولت‌هاي مختلف داشته‌اند. رفتم سراغ بياناتي كه در در ديدار با دولتي‌ها در اين سال‌ها داشتند. همه را با سرعت مرور كردم. هر جا مطالبه‌اي ديدم جدّي كه بايد ارزيابي شود و كنترل گردد، تبديلش كردم به شاخص. يعني شاخص براي آن تعريف كردم. يعني اين‌كه اگر اين مطالبه و انتظار بخواهد محقق شود، بايد يك ابزار و واحدي تعريف كنيم كه آمار بگيريم و ارزيابي كنيم و تذكر دهيم تا بشود.
البته اين را به توصيف علمي نرساندم. يعني نبردم در آن ساختار و فرمتي كه پيشنهاد كرده بودم. اين ديگر خيلي زمان‌گير بود. شاخص‌ها را نموداري كردم و دادم به دوستان. ديگر دست آن‌ها را مي‌بوسد كه اگر اين اثر را شايسته توجه ديدند، كارگروه را فعال كنند براي توصيف دقيق هر كدام از اين ۸۱ عدد شاخص!
اين نوشته را مي‌توانيد به صورت رايگان از لينك‌هاي روبه‌رو دريافت نماييد.
دانلود: ۱۶۷۲ بار
انسان محتاج وعظ است. ترديد نكنيد و هر چه در نظرتان هست را ذيلاً برايم بنويسيد:
نگاه جديدشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۸
اهميتدوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام و ارادتيكشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰
خيلي مفيدجمعه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها986طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها75براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها30همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1387با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1375نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN