سنّتهاي غذايي جالبي داريم
قطعاً تصادفي پديد نيامده
اينكه گوجهسبز و خيار را مثلاً با «نمكسبز» ميخوريم
يا گريفروت را با گلپر
در انار و باقاليپخته هم گلپر ميريزيم
سركه هم در دومي
در پختنيها دقيقتر
براي كباب سماق
براي كلهپاچه آبليمو
ولي سيرابي سركه
در ماست نعناع و پونه
در نيمرو شويد
پنير هم با گردو
كاهو با سكنجبين
تا عوارض جانبي هر غذا را دفع كند
آسيبهايي كه هر ماده غذايي ميتواند سبب شود
به تنهايي
سالهاست «كيوي» وارد كشور شده
در فرهنگ غذايي ما
آن اوايل چه موج عجيبي هم داشت
درختهاي پرتقال را ميبريدند و كيوي ميكاشتند
در گيلان
گرانتر بود و اقتصاديتر
اما...
گذشتگان كارشان را انجام دادهاند
براي هر ميوهاي كه لازم بوده
اگر ترش بوده و طعمش نياز به مكمّل داشته
سس مخصوصي طراحي كردهاند
انتخاب يعني
امروز تكليف غذايي ما چيست
درباره با پديدههاي جديد؟!
پزشكان مدرن به فكر ميافتند يا اطبّاي سنّتي؟!
كدام تحقيق ميكند
بررسي و تصميم
اينكه كيوي را با چه چيزي بايد بخوريم؟!
نمك يا نمكسبز
گلپر يا شكر؟!
آيا ميتوان با شير آميخت؟!
مثل شيرموز و شيرخرما و شيرهويج؟!
اينها پرسشهايي بود كه ذهنم را متوجه خود ساخت
وقتي داشتم براي بچهها پوست ميكندم
ترشترينهايش را
با گلپر و نمك خوشمزه به نظر آمد
براي من البته
نه بچهها
من اين سس را برگزيدم
سؤال اما باقي؛
مسئول طراحي و تأمين بهداشت و سلامتي غذاهاي جديد در كشور ما كدام نهاد علميست؟!
نظرات
سجاد: سلام
ازتون ممنونم
ثابت قدم باشيد
يكشنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۵:۳۱ عصر
پاسخ: سلام. سپاس از دعاي خوب شما.
The King’s Avatar: ممنون
شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱:۴۹ عصر
....: سلام
ميدونم كه استاديد تو اين زمينه ها
ولي دلم خواست بفرستم:)
http://www.sooran.com/fa/recipes/1699/
http://www.sooran.com/fa/recipes/search/q-%D9%86%D9%88%D8%B4%DB%8C%D8%AF%D9%86%DB%8C+%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%B3%D8%B1%D8%AF/
ببينيد. جذابه و خيلي هاشونم خوشمزه س
من امتحان كردم
شنبه ۱۶ دي ۱۳۹۶ - ۷:۴۵ عصر
پاسخ: سلام. ممنون. لينكها خيلي جالب بود. ولي سؤال من اين است: تركيب اين مواد از نظر سلامتي چطور است؟! ميدانيد كه ماست اسيد لاكتيك دارد و كيوي نيز سرشار از اسيد است. سؤال اين است كه مخلوط كردن آنها با هم آيا ميتواند تعادل PH خون را به هم بزند و آن را اسيدي كند؟! چيزي كه ما معمولاً با واژه «سردي» از آن ياد ميكنيم. يكي از دوستان ميگفت اگر ميخواهي گوشت را كباب كني، چند دقيقه در كيوي قرار بده، كاملاً نرم ميشود! و تأكيد ميكرد اگر بيشتر بماند، گوشت بافت خود را از دست داده و له ميگردد! يعني قدرت اسيدي كيوي اينقدر زياد است! چنين اسيد قدرتمندي با معده بيچاره ما چه ميكند؟! با دندانهايمان چه؟! شايد مطلع باشيد كه سالهاي اخير خوردن آبهاي قليايي در كشورهاي غربي زياد شده است. طوري كه اصلاً آب معدنيهاييهايي با عنوان «آلكالاين» توليد و عرضه ميكنند و به مردم توصيه ميكنند در آب خوراكي اندكي جوششيرين بريزند! زيرا مدعي هستند اسيدي شدن خون براي اندامهاي داخلي بدن انسان مضرّ است!
http://www.healthline.com/health/food-nutrition/alkaline-water-benefits-risks#risk-factors تشكر.
محمد: مشكل ما اينه كه همه چي تخصصي شده و مثلا يه دكتر جامع نگر نيست
مثلا جالبه بدونيد «حكبم» هاي قديم در ادويه هايي كه ما به غذاهاي خودمون اضافه مي كنيم نقش داشتند و يكي از دلايل لذيذ بودن غذاهاي ايراني همينه كه تعادل دارند و با به اصطلاح با مصلح خودشون مصرف مي شن.
اين تخصصي شدن علوم ظاهرا بيش تر مشكل زا شده
فكر مي كنم علماي قديم كه علوم مختلف رو ياد مي گرفتن به مراتب حكيمانه تر تصميم مي گرفتن
نمونه اش شيخ بهايي (ره) كه مثلا آثار مهندسي اش هنوز هم جاي تعجب داره
طولاني شد ببخشيد
شنبه ۱۶ دي ۱۳۹۶ - ۶:۰۴ عصر
پاسخ: بله. چنين است. علوم ميانرشتهاي بيشتر بوده در گذشته. جالب اينكه داشتم چند وقت پيش درباره نظام آموزش و پرورش كشورهاي ديگر مطالعه ميكردم، به مطلب جالبي در نظام آموزشي فنلاند برخوردم. تمامي درسهاي مرسوم را حذف كردهاند و به جاي آنها، دروس ميانرشتهاي را تدريس ميكنند. «در يك اقدام عجيب، نظام آموزشي فنلاند تدريس مواد درسي معمول را كنار گذاشته و ديگر دروسي تحت عنوان شيمي، رياضي، جغرافيا و تاريخ تدريس نمي شوند. به عبارت ديگر مدارس فنلاند تدريس زمينه هاي درسي گذشته و سنتي را متوقف كرده و آن را با تدريس موضوعات جايگزين كرده است. براي مثال دانش آموزان دروس كاربردي مي خوانند كه در آن ها مجموعه اي از دانش و مهارت هاي متنوع از محاسبات رياضي پيشرفته تا تاريخ و بازاريابي وجود دارد مثلا درسي تحت عنوان "مديريت كافه تريا" كه در اين درس هم از رياضيات، هم اصول مديريت و حسابداري، هم زبان خارجه براي ارتباط با جهانگردان و غيره استفاده شده است». در پناه خدا.
مجله پارسي نامه:
كاربر گرامي، سلام
در تاريخ
شنبه 96 دي 16 نوشته شما با عنوان
سس ِكيوي برگزيده شده و در جايگاه
تيتر يك در
مجله پارسي نامه قرار گرفته است. دبير تحريريه ي اين انتخاب
هايدي و دبير سرويس آن
منيره غلامي توكلي بوده است. اميدواريم هميشه موفق باشيد.
شنبه ۱۶ دي ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹ صبح
پاسخ: حقيقتاً سپاسگزارم. منّت گذاشتيد. تشكر.