به نام خدا

در پارسي‌بلاگسفرنامه خاورميانه اسلامي - بخش يازدهم

دوشنبه ۳ مهر ۱۳۸۵ - ۹:۱۷ عصر

مسير اصلي از مرز بازرگان مي‌گذرد و به شهر وان در كنار درياچه وان تركيه مي‌رسد و از آن‌جا مي‌روند به قاضي انتبه و از مرز شمالي سوريه در كيليس تا دمشق مي‌روند. اين مسير از حلب و حمص مي‌گذرد. ولي هزينه بالا بود.

من نقشه را ديدم و پيشنهاد كردم از مرزهاي نزديك‌تر برويم تا هزينه كم شود. سرو (Sero) مرز ايران با تركيه در صد كيلومتري اروميه است. نخستين مرزي است كه ايران با تركيه دارد، اگر از جنوب حساب كنيم. از آن‌جا تا ديوان شايد هفت ساعتي باشد. جاده ديوان تا نُصَيبين در كنار خط مرزي عراق به صورت افقي از شرق به غرب كشيده شده است. نُصَيبين نيز نخستين مرز تركيه با سوريه است، اگر از شرق حساب كنيم! از نُصَيبين تا دمشق مسير مستقيمي وجود دارد كه به صورت مورّب شمال شرق سوريه را به جنوب غرب يعني دمشق متصل مي‌سازد. دوستان را متقاعد كردم كه امشب را در اروميه بخوابيم و فردا صبح زود برويم. مي‌گويند در جنوب تركيه كردهاي معارض دولت كه به پ.ك.ك مشهورند مستقر هستند! خدا به خير كند.

مسير سبز مسير اصلي است و مسير قرمز مسيري كه ما انتخاب كرديم:

 

عصر رفتيم بعد از خريد لير ترك از درياچه اروميه ديدن كرديم. چيزي شبيه درياچه نمك قم است، پر از نمك. خاك ريخته و درياچه را به دو نيم كرده تا مسير اروميه - تبريز كوتاه شود، ولي اكوسيستم منطقه را به هم زده، بخشي از درياچه شورتر شده و جانداران آن رو به نابودي گذارده‌‌اند. فعلاً ماشين‌ها را با پنج كشتي كوچك كه هر كدام حدود سي خودرو گنجايش دارد منتقل مي‌سازند،‌ تا يك پل تا آخر امسال بسازند و جاده را تكميل نمايند. چند روز پيش احمدي‌نژاد اين‌جا بوده و قول داده تا نوروز تمام شود.

اين هم مسير ما از نُصَيبين تا دمشق است، تمام بياباني و كويري، مانند كوير كوت در عراق. مسير اسراي كربلا از عراق تا شام از همين كوير بوده است.

 

بايد تركي هم ياد بگيرم. يكي از دوستان مي‌داند و چقدر كار ما راحت راه مي‌افتد. سوار كشتي شديم و به آن‌سو رفتيم، رايگان. چهل دقيقه‌اي طول كشيد، چون آهسته مي‌رفت. در بازگشت قايق موتوري گرفتيم، نفري 750 تومان.

در هتل قدس واقع در خيابان امام (ره) اتاق 106 روي تخت دراز كشيده‌ام و به خواب فرو مي‌روم. فردا روز كارهاي زيادي براي انجام دارم.


مطلب بعدي: سفرنامه خاورميانه اسلامي - بخش دوازدهم مطلب قبلي: سفرنامه خاورميانه اسلامي - بخش دهم

نظرات

مسعود:

درود و سلام

پيشنها خوبي است، ولي آيا بحث امنيتي آن بررسي شده!

و ديگر اينكه اين تركهاي پدرسوخته دوست دارند راه ما طولاني تر شود تا ما پول و بنزين بيشتري در خاك آنها مصرف كنيم.

راستب نقشه ها خيلي آموزتده بود ولي اين كاش كمي خوانا تر بودند.

پايدار باشيد. .... سپاسگذارم.

چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۵ عصر
پاسخ: ما چهار نفر طلبه از حوزه علميه قم بوديم. اصلاً هم به فكر امنيت نبوديم و بي‌كله به جاده زديم. حتي جايي در مسير كه فقط ما چهار نفر در ماشين سواري بوديم، ديديم راننده از جاده خارج شد و به خاكي رفت، وقتي پرسيديم، گفت دنبال زن و بچه‌ام مي‌روم، در همين روستا هستند، آن‌ها را هم سوار مي‌كنم و با هم مي‌رويم. ماشين وَن بود و البته دروغ نگفت و بلايي هم سرمان نياورد. توكل‌مان بر خدا بود و گرنه حق با شماست و بايد بيشتر مراقب امنيت بود! :)
Masoud Sadat: سلام - مباركهسه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۸۵ - ۴:۱۶ عصر
علي:

سلام

خوب احساست را بيان كردي و از مراحل سفرت تصوير خوبي ارائه دادي اما دوست من اين سفرها در راستاي طرح خاورميانه بررگ كه نيست !!!البته شوخي بود به ما هم سر بزن

سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۸۵ - ۱۱:۱۶ صبح
بازگشتنسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ شايد سخن حق سال نشر18نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس سال برچسب‌ها35نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس برچسب بيشترين نظر34نوشته‌هاي وبلاگ با بيشترين تعداد نظر مجموعه‌نوشته‌ها27پست‌هاي دنباله‌دار وبلاگ
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها986طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها75براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها30همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1366با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1354نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN