سؤالهاييست كه از سوي يك مخاطب طرح شده و پاسخها با رنگي متفاوت در متن ثبت شده است. هدف توصيف مدلي است كه نيازهاي انسان را از سه زاويه و در سه بُعد نمايش ميدهد. چيزي فراتر از مدل معروف مازلو.
وقتي سبك زندگي را بررسي ميكردم، پس از كلّي تحليل و آناليز، سرانجام اين شد كه بايستي نيازهاي انسان مشخص شود. اگر انسان يك موجود مادّي باشد، پس با مرگ نابودشدني، اين همان هرم نيازهاي مازلو را دارد. هيچ زيادتي هم لازم نيست. پس اصلاً چرا بايد سبك زندگي عوض شود؟ ما بايد به ريشهها بازگرديم. اگر معتقديم تفاوتي هست، تفاوت آنجاست. اگر هرم مازلو را تسليم شده و بپذيريم، باقي مسير را هم بايد با ماترياليستها برويم. چرا راه را عوض كنيم؟ راهي كه اينهمه تجربه شده و آزمون و خطا. اينكه تحوّل در علوم انساني لازم است از همينروست. به جهت ضرورت تحوّل در زيربناها، به دليل تفاوت ما با آنها در باورها. پس در همان پروژه سبك زندگي ناگزير شدم گريزي بزنم به شناسايي نيازهاي انسان و جدول تازهاي براي آن طراحي كنم، پس از بررسي دهها شيوه متفاوت و گوناگون در نيازسنجي انسان.
بعد از مدتي ايميلي دريافت كردم و فردي مدعي شد از اين مدل در پروژهاي ميخواهد استفاده كند، گويا پاياننامه مينوشت، اطلاعاتي از منبع آن ميخواست. عرض كردم كه ندارد. منبع آن خودم هستم. پس پرسشنامهاي تنظيم كرد تا مشخصات مدل را عرضه كنم تا بتواند در رفرنسهاي پاياننامهاش بياورد.
آنچه من نوشتهام پايان نيست، آغاز است. براي ادامه راه، نقطهنظر خود را ذيلاً بنويسيد:
مرتبط با رشته تحصيليم
جمعه ۲۰ مرداد ۱۴۰۲