كيك كه يك مدل نيست
من خيال ميكردم
اينطور ياد گرفته بودم
از اين برنامههاي تلويزيوني
هميشه ميگفتند «اسفنجي»
فقط همين
دبيرستان
سال 72
برنامه سيماي خانواده
هميشه اسفنجي
درست يادم هست
بارها پختم
شش زرده را با شكر هم ميزدم
شش سفيده را جدا
با ليسك مخلوط
آرد مخلوط با بكينگپودر هم اضافه
همين
اما...
امروز كه دخترم دوره كيكپزي را تمام كرده
خبرهاي جديد آورده:
كيك بر چهار نوع است
خود بدنه اصلي آن
پيش از تزيين:
1. اسفنجي
2. دانماركي
3. شيفون
4. فاش
طعمهاي مختلف دارند
بافتهاي متفاوت
مزه هر كدام فرق ميكند
اين يكي را بر مبناي شيفون ساخت
روشهاي نوين
چيزهايي كه نديده بودم
نشنيده حتي
مثل همين شيوه بريدن
نخ برداشته
دور تا دور كيك
گره زده و كشيده
كيك را از وسط برش زده
چقدر هم صاف و تميز! :)
دنيا تغيير ميكند
جريان دارد
حركت
خوب يا بد
ثابت نيست
آماده بايد باشيم
شوكه نشويم
در تغييرات
زمام امور از دستمان در نرود
مقهور زمانه نگرديم
پاسخ داشته باشيم
راه حل
ندارند
مشكل اين است
بعضي از كارشناسان و نخبگان ما
هماهنگ با تغيير نشده
اين شده كه كار از دستشان رفته
امور از مسير درست خارج شده
نميتوانند جمعش كنند
نه اينكه بد باشند
راه درست را بلد نيستند
چه كسي بلد است؟!
قال الأمير (ع): «أَوْضَعُ الْعِلْمِ مَا وُقِفَ عَلَى اللِّسَانِ، وَ أَرْفَعُهُ مَا ظَهَرَ فِي الْجَوَارِحِ وَ الْأَرْكَانِ» (نهجالبلاغه، ح92)
بىارزش ترين دانش ها آن است كه تنها بر زبان متوقف شود (و در عمل ظاهر نگردد) و پرارزش ترين دانشها آن است كه در اعضا و اركان بدن آشكار شود. (و دارندهاش آن را در زندگى خود به كار بندد). (ترجمه مكارم)