علاقه و وابستگي را به چهار بخش تقسيم كرده است؛ ميل، حبّ، هوس و عشق. در يك جدول قرار گرفته است. ديدگاه استاد باهر.
در يك رويداد اتفاقي با اين استادتمام اقتصاد آشنا شدم و شگفتزده از تخصّص و مهارت. اوايل ترديد داشتم آيا خود ايشان است يا فرد ديگري با همين نام. آيا يك تشابه اسمي نيست؟ زيرا امروزه به عنوان رفتارشناس و روانشناس معروفتر است تا اقتصاددان.
مطلب اينطور آغاز شد كه مشغول گوش كردن به نوارهاي درسي دفتر تبليغات بودم. برخوردم به چند دوره اقتصاد اسلامي كه سالهاي نخستين انقلاب در قم برگزار شده بود و ضبط صوتي. دفتر آمده بود و همه اينها را ديجتالي كرده و گذاشته در سايت. اين سايت دقيقاً: http://www.shiadars.ir خيلي از نوارهاي اين سايت را گوش دادهام، آماري بخواهم بگويم حداقل ۹۰۰ نوار بوده است، از دورههاي آموزشي مختلف. اما اين دوره اقتصاد دكتر باهر خيلي متفاوت بود. فراوان نوآوري داشت و خلاقيت. مثلاً در بحث «لقطه» كه مربوط به يافتن مال است نظريه «اعراض» را طرح ميكند كه برايم تازه بود. خلاصه بعد از اينكه كل دوره را گوش دادم دنبال اين آدم گشتم و در آپارات چند فيلم يافتم و آنها را هم. بعد تعدادي PDF از كتاب و نوشته كه آنها را نيز مطالعه كردم. اين وسطها به اين تقسيم چهارگانه رسيدم كه خوشم آمد و به شكل جدول كشيدم. آنجايي كه «اقتصاد» و «اقتسام» و «اقتساط» را سه شاخص براي كاپيتاليسم، كمونيسم و اسلام ذكر ميكند فوقالعاده است.
تصميم گرفتم اگر يك روز فرصت يافتم مباحث اقتصادي ايشان را خلاصهنويسي كنم. گامهاي بلندي را در مسير اقتصاد اسلامي برداشتهاند كه ظاهراً به دليل كمتوجهي كه اقتضاي شرايط ابتداي انقلاب و درگيري دولتها با مسائل جنگ بوده از نظرها دور مانده است.
نظر شما را ميخوانم. با نوشتن اشتباهات و ايراداتي كه به چشمتان آمده، ياريام كنيد:
خير ببيني
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲جالب بود
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲با تشكر
يكشنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۳